Wageningen 8, 15, 25 en 40 km

Capitulatie Vrijheidstocht

Datum: zaterdag 11 mei 2024
Startlocatie: Sporthal KV Wageningen, Sportcomplex Het Binnenveld, Marijkeweg 23, 6709 PE Wageningen

Het wandelpaspoort blijft geldig

Start bureau open van 8.00-17.30 uur

Start 8 en 15 km: 8.00-13.00 uur
Star 25 km: 8.00-10.00 uur
Start 40 km: 8.00-10.00 uur

Inschrijven bij het startbureau: € 6,- per persoon, € 5,- voor leden KWBN, voorinschrijven is niet mogelijk. Er is ruime parkeergelegenheid.

De Capitulatie Wandeltocht is een bijzondere wandeltocht waarin u wandelt langs bijzondere, historische plekken in en rondom Wageningen die bijdragen aan de rijke oorlogsgeschiedenis in dit gebied. Hotel de Wereld is en blijft een belangrijk onderdeel van deze tocht. Deze tocht is ook wel bekend als de Capitulatie Bevrijdingstocht.

Achtergrondinformatie Capitulatie Vrijheidstocht

In de jaren tussen 1950 en 1970 heette deze prachtige wandeling de Capitulatie Wandeltocht. Later, toen het thema bevrijding nationaal meer aandacht begon te krijgen, werd de naam van de wandeling daarmee uitgebreid. Zodoende spraken we van de Capitulatie Bevrijdingstocht.

Ondanks dat deze tocht gehouden wordt rond het tekenen van de Capitulatie op 5 mei 1945 in Hotel de Wereld in Wageningen waarmee er een einde kwam aan de tweede wereldoorlog in Nederland, wordt er naast herdenken ook stil gestaan bij onze Vrijheid.

Met dank aan: De tocht wordt mogelijk gemaakt door de medewerking en hulp van de Commissie Capitulatietocht met vele vrijwilligers, Blauw-Wit Ede, de gemeente Wageningen, Sporthal KV-Wageningen en de SRVV promotiecommissie.

Het gebied waar we langs lopen: De Capitulatie Vrijheidstocht gaat door de prachtige omgeving van Wageningen en uiteraard langs het Vrijheidsmonument bij Hotel De Wereld.

Monumenten te zien: Bevrijdingsmonument, Joods monument ”De Levenspoort” en het monument voor de Gevallenen.

Foto-Impressie Capitulatie Vrijheidstocht

Met dank aan:

  1. Miranda van Kooten
  2. Edwin Ter Haar
  3. Arina Rengelink
  4. Bianca Gordebeke